همانطور که میدانید دامنه. ir یکی از پسوندهای اینترنتی مطرح است که مختص کشور جمهوری اسلامی ایران است. وب سایتها و سازمانهایی که محل فعالیت آنها کشور ایران است، به این دامنه نیاز دارند. همانطور که میدانید، ارتباط از طریق وب سایتهای اینترنتی، به یکی از مهمترین شکلهای ارتباط تبدیل شده است. از این رو تمامی سازمانها و افراد برای حضور آنلاین، نیاز به وب سایت دارند.
از این رو تمامی مدیران کسب وکار و سازمانهای مختلف، باید آموزش ساخت سایت با دامنه را فرا بگیرند. در این بین دامنهها نقش مهمی دارند و به عنوان هویت و شناسه یک وب سایت ایفای نقش میکنند. بسیاری از افراد ممکن است این سوال را مطرح کنند که قیمت دامنه ir چقدر است و استعلام دامنه ir چگونه است؟ به همین دلیل در این مطلب قصد داریم شما را با خرید دامنه از ایرنیک آشنا کنیم.
آموزش ثبت دامنه ir
در این قسمت قصد داریم آموزش ثبت نام در ایرنیک IRNIC و به دنبال آن ثبت دامنه ir را خدمت شما ارائه کنیم. مهمترین مراحلی که باید برای این کار انجام بدهید، به شرح زیرند:
- برای این کار ابتدا باید وارد وبسایت IRNIC به آدرس nic. ir بشوید.
- سپس به بخش مشخصههای شناسه بروید و از قسمت ساختن شناسه کاربری، فرایند ثبت نام را انجام بدهید.
- اطلاعات مربوط به خود را در کادر مربوطه وارد کنید و نام کاربری خود را دریافت کنید. (شاید برای ثبت نخستین دامنه، نیاز به اسکن کارت ملی داشته باشید)
- بدع از دریافت شناسه، میتوانید آن را برای ورود به پنل کاربری در وب سایت IRNIC مورد استفاده قرار بدهید.
- به بخش دامنهها بروید و گزینه ثبت دامنه را بزنید و در قسمت مربوط به دامنه، باید دامنه ir را ثبت کنید.
- در بخش بعدی باید مدت زمان مربوط به دامنه را تعیین کنید. این بازه زمانی میتواند از یکسال تا چند سال تعیین شود.
- پس از آن باید قیمت مربوطه را پرداخت کنید.
بعد از آنکه گامهای فوق را برداشتید، باید حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت صبر کنید تا دامنه شما فعال شود. اگر به قسمت دامنههای ثبت شده در وب سایت IRNIC بروید، میتوانید تنظیمات مربوط به دامنه را تعیین کنید.
ارسال مدارک به منظور ثبت دامنه ir در IRNIC
از سوی دیگر برای ثبت دامنه آی آر از طریق وب سایت IRNIC باید مدارک لازک را ارسال کنید. منظور مدارک حقوقی و هویتی است. در ابتدا باید فرم تعهدنامه را تکمیل کنید. در وب سایت IRNIC میتوانید این فرم را دریافت کنید. پس از آنکه این فرم را تکمیل کردید، درنهایت باید آن را امضا کرده و بفرستید. این صورت میتوانید انتظار بکشید تا اطلاعات هویتی شما تکمیل شوند. کپی کارت ملی و پاسپورت، از مهمترین این مدارک هویتی هستند. شاید نیاز باشد مدارک دیگری را هم ارسال کنید. به همین دلیل بهترین کار این است که با خود IRNIC تماس بگیرید تا اطلاعات کافی به شما در این باره داده شود.
چنانچه قرار است دامنه خود را برای شرکتتان ثبت کنید، باید مدارک حقوقی را هم ثبت کنید. منظور مدارکی مانند کپی ثبت شرکت، کپی کارت ملی مدیران و… است. پس از گردآوری این فرمها و امضای آن ها، باید به صورت الکترونیکی آنها را بارگذاری کنید. این مدارک درصورتی که به IRNIC ارسال شوند، از سوی مدیران سایت بررسی میشوند. درصورتی که این مدارک تایید شوند، دامنه شما ثبت میشود.
نحوه تغییر DNS دامنه
اگر قصد دارید DNS دامنه را تغییر بدهید، باید گامهای زیر را به ترتیب بردارید:
- چنانچه دامنه شما از سوی یک مراجعه کننده دامنه مانند IRNIC خریداری شده است، باید ابتدا به بخش کنترل پنل وارد شوید. کنترل پنل، قابلیتی است که از سوی مراجعه کنندگان دامنه ارائه میشود.
- در این بخش؛ یعنی بخش کنترل دامه باید به دنبال قسمتهایی مانند تنظیمات DNS یا مدیریت DNS بروید. از طریق این قسمت خواهید توانست که تنظیمات DNS را مشاهده و ویرایش کنید.
- در قسمت تنظیمات DNS علاوه بر ادیت کردن تنظیمات، باید آدرس IP سرورهای جدید DNS وارد شود. ممکن است شما قابلیت استفاده از یک یا چند IP سرور DNS را داشته باشید. چنانچه سرویس دهنده هاست خود را عوض کرده اید، باید اقدام به دریافت IPسرورهای DNS جدید از سرویس دهنده جدید کنید.
- بعد از اعمال تنظیمات مربوط به DNS و ثبت آدرسهای IP سرور ها، باید این موارد را ذخیره کنید.
- به دنبال ذخیره کردن این تغییرات، باید هرگونه تغییر انجام شده مربوط به DNS شما منتشر شود. این احتمال وجود دارد که فرایند مذکور قدری زمان بر بشود. به همین دلیل باید کمی صبور باشید.
تمامی مراحل فوق به شما کمک میکنند که DNS دامنههای شما تغییر یابند. به منظور بهره برداری حداکثری از تغییرات مذکور، باید بعد از اعمال تغییرات DNS بررسی کنید که آیا سرویس هاس مربوط به دامین شما تماما درست عمل میکنند یا خیر؟
قیمت دامنه ir
نمیتوان یک نرخ کلی را برای ثبت دامنه ir مطرح کرد. چرا که این قیمت متغیر بوده و وابسته به عواملی مانند رجیستر IRNIC و شرکای ثبت نامه شده مشخص میگردد. وابسته به شرکت ثبن نامی و پکیجهای آن، هزینه ثبت دامنه ممکن است متفاوت باشد. همچنین علاوه بر ثبت دامنه اوّلیه، به هزینههای مربوط به تمدید دورههای ثبت هم باید توجه داشت. چرا که دامنهها باید در بازه زمانی خاصی ثبت بشوند. به طوری که برای تداوم استفاده از آنها باید آنها را تامین کنید.
سخن پایانی
دامنه وب سایت، یکی از قسمتهای مهم آن بوده و ثبت آن فرایندی تخصصی است. امروزه دامنههای مختلفی را برای وب سایتهای اینترنتی میتوان دید. برای نمونه م یتوان به دامنههایی مانند ir، com، org و… اشاره کرد. در این مطلب از صفر تا صد برای فرایند ثبت دامنه ir برای شما توضیحات کاملی را ارائه کردیم. دانستید که این دامنه، مخصوص وب سایتهای ایرانی است و شرکتها و سازمان ها، اصلیترین مشتریان این دامنه هستند. نیازی به توضیح نیست که صاحبان کسب و کار در دنیای امروز، برای موفقیت باید به دنیای اینترنت ورود کنند. به همین دلیل باید وب سایتهای شرکتی و یا فروشگاهی خود را به بهترین شکل راه اندازی کرد. لازمه این کار، ثبت دامنه در ایرنیک است. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.