در صورتی که به فروشگاهها و مغازههای فیزیکی نگاه کنید میبینید که برای افزایش امنیت از انواع حفاظ، قفل، دوربین و … استفاده میکنند. یک فروشگاه یا سایت اینترنتی نیز باید چنین وضعیتی داشته باشد و برای افزایش امنیت اقداماتی انجام دهد. در واقع وجود امنیت شبکه میتواند تجربه کاربری بهتری برای مشتریان فراهم کند و منجر به ادامه حیات کسب و کار شما شود. این روزها با توسعه اینترنت و افزایش فروشگاههای موجود در آن، خرید آنلاین طرفداران زیادی پیدا کرده است. علاوه بر این اکثر افراد برای دریافت خدمات مورد نیاز خود ترجیح میدهند به سراغ گوگل و سایر موتورهای جستجو بروند. خطراتی مانند فیشینگ و حملات DDoS میتوانند امنیت سایت را به خطر بیندازند و باعث از دست رفتن همیشگی سایت شوند. در ادامه مقاله قصد داریم شما را با راه های امن سازی وب سرویس آشنا کنیم.
چگونه امنیت سایت را بالا ببریم؟
بسیاری از افراد بعد از راهاندازی سایت این سوال به ذهنشان خطور میکند که چگونه امنیت سایت را بالا ببرند؟ روشهای مختلفی برای افزایش امنیت سایت وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. اکثر صاحبین سایتها به دنبال آموزش امنیت سایت هستند؛ در حالی که بهترین کار این است که از متخصصان برای افزایش امنیت سایتتان کمک بگیرید.
روشن کردن فایروال و جلوگیری از حملات DDoS
روزانه ترافیک زیادی وارد سایتهای معروف و معتبر میشود که نیاز به مدیریت دارند. با این وجود یک فرد مهاجم میتواند حملات DDoS را انجام دهد و از این طریق ترافیک زیادی را وارد سایت کرده و در عملکرد آن اختلال ایجاد کند. به همین دلیل همه سایتها باید امنیت خود را برای جلوگیری از حملات DDoS افزایش دهند. فایروال میتواند بین رفتار ربات و انسان تفاوت قائل شود. در واقع درخواستهایی که در این حملات به سوی سایت ارسال میشوند خودکار هستند و رفتاری ربات مانند دارند. برای تست امنیت سایت میتوانید فایروال را روشن کنید و این درخواستها را تشخیص دهید.
البته راهکارهای دیگری نیز برای جلوگیری از حملات DDoS وجود دارد که از جمله آنها میتوان به استفاده از شبکه توزیع محتوا یا CDN اشاره کرد. شبکه توزیع محتوا باعث میشود که وب سایت شما بر روی سرورهای گوناگون در نقاط مختلف جهان قرار بگیرد و زمانی که به سایت حمله میشود، تنها یکی از سرورهای آن از کار میافتد.
استفاده از پروتکل HTTPS و گواهی SSL
زمانی که یک سایت راه اندازی میشود، به طور پیش فرض از پروتکل HTTP استفاده میکند. اگر به URL کامل صفحات اینترنتی یا آدرس اینترنتی نگاهی بیندازید متوجه میشوید که در ابتدای آدرس، HTTP یا HTTPS نوشته شده است. برای افزایش امنیت HTTP باید از نسخه امن آن یعنی پروتکل HTTPS استفاده کنید که برای داشتن آن به دریافت گواهی SSL نیاز میباشد. پروتکل HTTPS اطلاعاتی که بین کاربر و سرور منتقل شدهاند را رمزگذاری میکند و آنها را از حمله هکرها در امان نگه میدارد. بنابراین برای افزایش امنیت سایت وردپرس میتوانید گواهی SSL دریافت کرده و از طریق آن پروتکل HTTPS را فعال کنید.
استفاده از رمز عبور قوی
صاحبین سایتها برای ورود به آن به یک نام کاربری و رمز عبور نیاز دارند. رمز عبور شما باید غیر قابل حدس بوده و ترکیبی از حروف کوچک، حروف بزرگ، کاراکترهای مجاز و اعداد باشد. برای اینکه رمز وب سایتتان را فراموش نکنید، بهتر است آن را در جایی یادداشت نمایید. علاوه بر این به سایر ادمینها نیز تاکید کنید که برای عبور خود از گذرواژه قدرتمند استفاده کنند. وجود رمز عبور قوی باعث میشود که هکرها از طریق حسابهای مدیریت نتوانند به تنظیمات سایت دسترسی پیدا کنند.
چند لایه کردن امنیت سایت
پس از اینکه یک گذرواژه قوی برای سایت خود قرار دادید باید امنیت پسورد را چند لایهای کنید. به عنوان مثال میتوانید از سیستمهای هشدار امنیتی یا رمز عبور دو مرحلهای برای ورود به حساب کاربریتان استفاده نمایید. چون حتی اگر پسوردی بسیار قوی نیز انتخاب کنید باز هم این امکان وجود دارد که مهاجمان به آن دسترسی پیدا کنند. اما اگر مراحل ورود به سایت را چند لایه نمایید، امنیت آن به میزان زیادی بالا میرود.
به روز نگه داشتن سایت
بسیاری از مشکلات امنیتی به دلیل عدم بروزرسانی سایت ایجاد میشوند. ساختار و کدهای قدیمی سایت میتوانند دریچهای برای نفوذ هکرها باشند. از این رو باید تمام تلاش خود را به کار ببرید تا به صورت مداوم سایت را بهروزرسانی نمایید و از این طریق امنیت آن را حفظ کنید.
تهیه هاست مطمئن برای وب سایت خود
یکی دیگر از مواردی که تاثیر مستقیمی بر روی امنیت شبکه میگذارد، سرور و هاست هستند. این دو مورد مسئول ذخیره تمامی اطلاعات وب سایت شما میباشند. برای اینکه از اطلاعاتتان به خوبی محافظت شود باید سرور و هاست مطمئنی تهیه کنید.
استفاده از درگاههای پرداخت معتبر
یکی دیگر از راه های امن سازی وب سرویس، استفاده از درگاه پرداخت معتبر و مطمئن است. درگاههای پرداخت معتبر ایرانی در شبکه امن شاپرک قرار میگیرند و زیر نظر بانک مرکزی مشغول فعالیت هستند. معمولا یکی از خطراتی که وب سایتهای اینترنتی به خصوص سایتهای فروشگاهی را تهدید میکند، تراکنشهای تقلبی میباشند. در صورتی که یک درگاه پرداخت مطمئن انتخاب کنید، خیالتان از بابت امنیت تراکنشهای سایت راحت خواهد بود.
بکاپ گیری منظم
باید در نظر داشته باشید که امنیت سایت وردپرس پیچیدگی زیادی دارد و تنها با موارد ذکر شده نمیتوان آن را افزایش داد؛ چرا که چالش بین سایتها و هکرها از زمانهای گذشته وجود داشته و همین مسئله باعث افزایش تجربه هکرها شده است. به همین دلیل باید به طور مرتب از وب سایت خود بکاپ بگیرید و افزایش امنیت آن را به متخصصان بسپارید. منظور از بکاپ، یک نسخه پشتیبان از سایت است که اطلاعات را به صورت آفلاین در اختیارتان قرار میدهد تا اگر وب سایتتان مورد حمله قرار گرفت و از دست رفت، بتوانید اطلاعات موجود در آن را بازیابی کنید.