برای جلوگیری از مشکلات احتمالی وب سایت، باید راههای مختلفی را عملی کنید و یکی از آن ها، بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی است. به روشهای مختلفی میتوان این کار را انجام داد. فرق ندارد به دنبال بکاپ گرفتن از المنتور باشید یا قصد تهیه نسخه پشتیبان از هر صفحه ساز دیگری را داشته باشید. در این مطلب قصد داریم از صفر تا صد فرایند گرفتن نسخه پشتیبان از وب سایت را برای شما توضیح بدهیم. اگر شما هم نگران از دست رفتن سایت هستید، این مطلب برای شماست. پس تا پایان ما را همراه باشید.
روشهای گرفتن بکاپ وردپرسی
بازگردانی سایت وردپرس، زمانی امکانپذیر میشود که به اندازه کافی به بکاپ گیری از آن توجه داشته باشید. به بیان بهتر به کمک پشتیبان گیری مکرر وب سایت، میتوانید از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. برای انجام این کار، دو روش وجود دارد. درصورتی که قصد داشته باشید پشتیبان گیری دستی را امتحان کنید، باید هرروز این کار را انجام دهید. بکاپ گیری به صورت دستی، یک ورژن گسترده پشتیبان از وب سایت شما را فراهم میکند.
اما این را بدانید که بکاپ گیری دستی مشکلات خود را دارد و زمان زیادی را از شما میگیرد. از سوی دیگر احتمال بروز خطا نیز در آن زیاد است. به همین دلیل امکان انجام این کار به صورت هفتگی و یا ماهانه فراهم نیست. همچنین این را هم باید یادآوری کرد که پشتیان گیری به کمک افزونههایی نیز امکانپذیر است، که هم به شکل پولی یافت میشوند و هم به شکل رایگان. یکی از بهترین گزینهها برای پشتیبان گیری از وب سایتهای وردپرسی، افزونههای پولی هستند. این دسته از افزونهها از نظر استفاده از زمان، کارآمد و سادهتر هستند.
شاید یک افزونه رایگان از برخی نظرات مشکلاتی را داشته باشد. برای نمونه ممکن است نتواند تمامی اطلاعات سایت شما را برای پشتیبان گیری رصد کند. همچنین این احتمال وجود دارد که نتواند از صفر تا صد اطلاعات شما محافظت کند. اما این مشکلات به هیچ عنوان درباره افزونههای پولی صادق نمیباشند. در ادامه درباره صفر تا صد روشهای بکاپ گیری برای شما صحبت خواهیم کرد.
آموزش بکاپ گیری از سایت وردپرسی به صورت دستی
اگر قصد دارید فرایند پشتیبان گیری از سایت وردپرسی را کلید بزنید، باید چند نکته را درنظر داشته باشید:
- سایت شما ممکن است در معرض برخی نوسانات قرار بگیرد. چرا که به دنبال پشتیبان گیری دستی، منابع زیادی از سرور شما اشغال میشود. این مورد روی سرعت و عملکرد سایت تاثیر میگذارد.
- بهتر است از فناوریهایی مانند Google Drive یا Dropbox هم استفاده کنید. این امکانات، به نوع از دسته فضای ذخیرهسازی خارج سایت تلقی میشوند. تصور کنید که قرار است پشتیبان شما در سرور شما ذخیره شود. چنانچه برای سرور شما اتفاقی بیفتد، بکاپ هیچ فایدهای ندارد. این درحالی است که پشتیبان گیری در خارج از سایت، امنترین راه است.
حال که موارد فوق را خواندید، بیایید درباره بهترین روشها برای بکاپ گیری دستی آشنا شوید. میتوان گفت که برای بکاپ گیری دستی، سه روش زیر پیش روی شماست:
- استفاده از سی پنل
- استفاده از FTP
- استفاده از SSH
اتصال از طریق FTP
به منظور اتصال از طریق FTP باید IP سرور یا میزان، نام کاربری و پسورد را داشته باشید. حتی ممکن است به شماره پورت هم نیاز داشته باشید. این موارد به طور کلی در داشبورد میزبان وب برای سایت دیده میشوند. در این باره باید به موارد زیر توجه داشته باشید:
- نصب سرویس FTP: برای این کار میتوانید به سراغ گزینههایی مانند FileZilla و Cyberduck بروید.
- اتصال به سرور: برای این کار باید روی گزیه Open Connection بزنید. سپس باید پروتکل صحیح را به کمک منوی کشویی انتخاب کرده و اطلاعاتی مانند نام کاربری، پسورد و آدرس هاست را وارد کنید.
- فایلهای پشتیبان: امکان دیدن فایلهای شما در دایرکتوری ریشه در پوشه public_html وجود دارد. میتوانید فایلهایی که قصد پشتیبان گیری از آنها را دارید، ذخیره کنید. اینکه بکاپ گیری چقدر زمان میبرد، به وب سایت شما وابسته است. هرچه اندازه سایت بزرگتر باشد، بکاپ گیری طولانیتر خواهد بود.
بکاپ گرفتن از هاست
درصورتی که خدماتی از یک میزبان وب معتبر دریافت کنید، میتوانید خدمات پشتیبان گیری خودکار را دریافت کنید. با این حال این نسخههای پشتیبان از نظر فرکانس ممکن است متفاوت باشند. برای نمونه یک میزبان وب ممکن است به صورت روزانه و یا ماهیانه خدمات پشتیبان گیری را ارائه کند. میتوانید با ورود به داشبورد خود، به این موارد دسترسی داشته باشید. اصولا بکاپ گیری از سایت در دایرکت ادمین، امکانپذیر بوده و از طریق سی پنل هم ممکن است. برای این کار میتوانید گامهای زیر را بردارید:
- به حساب هاست سی پنل وارد بشوید و قسمت Cpanel را باز کنید.
- در گام بعدی باید به سراغ File Manager بروید که سبب هدایت شما به فهرست اصلی میشود.
- در مرحله بعد باید به سراغ دایرکتوری وردپرس خود بروید و بدانید که این همان پوشه مدنظر ما برای گرفتن نسخه پشتیبان است.
این امکان برای شما فراهم نیست که به صورت مستقیم، دایرکتوری وردپرس را در مدیر فایل دانلود کنید. باید فشردهسازی آن را انجام بدهید که البته این کار هم خیلی پیچیده نیست. فقط کافی است که روی دایرکتوری وردپرس کلیک کنید به سراغ گزینه فشردهسازی بروید. امکان فشردهسازی به فرمتهای Zip، RAR و… وجود دارد. باید منتظر بمانید تا فشردهسازی تمام شود. درنهایت میتوانید آنها را دنبال کنید.
سخن پایانی
در این مطلب به طور کامل درباره بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی صحبتهای کاملی خدمت شما ارائه کردیم. از دست رفتن اطلاعات سایت، یکی از بزرگترین نگرانی وب مستران در دنیای امروز است. خوشبختانه این مهم، به کمک پشتیبان گیری از سایت، دیگر نمیتواند بروز کند. اصولا هم امکان انجام این کار به صورت دستی فراهم است و هم میتوانید به کمک بکاپ گرفتن از هاست، خیال خود را بابت این موضوع راحت کنید. فرقی ندارد که سایت شما با المنتور و یا هر صفحه ساز دیگری ساخته شده باشد. به کمک روشهای مذکور میتوانید دربارهعدم از دست رفتن اطلاعات سایت، به طور کامل آسوده خاطر شوید. همچنین برخی افزونهها هم در این باره وجود دارند. آیا شما ایده بهتری برای پشتیبان گیری از وب سایتهای وردپرسی دارید؟ با ما در کامنتها پیشنهاد خود را مطرح کنید.