وردپرس
وردپرس یکی از پرطرفدارترین سیستم های مدیریت محتوا های متن باز در جهان است که روزانه هزاران سایت توسط این سیستم ساخته و اجرا می شوند. اما واقعا دلیل این همه محبوبیت و استقبال چیست؟ آیا تا به حال به این فکر کرده اید که ماهیت اصلی وردپرس چیست که این همه مورد محبوبیت قرار گرفته است و تبدیل به یکی از پرکاربردترین سیستم های مدیریت محتوای جهانی شده است؟ شاید تا به حال نمی دانستید که وردپرس یک یاز قدرتمند ترین سیستم های محتوایی جهانی است که امتیاز بسیار بالایی نسبت به سایر سیستم های مدیریت محتوا دارد. در این مطلب قصد داریم هر آن چه را که نیاز است در مورد سیستم مدیریت محتوای وردپرس بدانید را به شما بگوییم. پس تا پایان مطلب ما را همراهی کنید.
تاریخچه وردپرس
برای این که با وردپرس بیشتر آشنا شوید تصمیم گرفتیم یک تاریخچه از این سیستم مدیریت محتوای پرطرفدار را به شما ارائه دهیم. سفر به دنیای رویایی وردپرس از سال 2003 شروع شد که در آن زمان دو فرد توسعه دهنده به نام های Matt Mullenweg و Mike شروع به ساخت یک پلتفرم جدید اما بسیار حرفه برا وبلاگ نویسی کردند. این پروژه بعد از مدتی توسط این افراد رها شد اما این پایان ماجرا نبود چرا که آن ها مجددا بعد از چند ماه تصمیم گرفتند پروژه را از سر بگیرند و آن را توسعه دهند.
آن چه که در تاریخچه وردپرس آمده این افراد اولین ورژن نسخه از وردپرس را در ژانویه سال 2004 منتشر کردند. این نسخه از سیستم های مدیریت محتوای غنی ای که امروزه در دسترس کاربران قرار گرفته است، متفاوت بود. اما با این حال بسیاری از امکانات و ویژگی هایی که در وردپرس های جدید در دسترس است، در زمان قدیم هم قابل استفاده بود. از جمله این ویژگی ها می توان به ویرایشگر وردپرس، فرایند نصب ساده، سهولت در استفاده، پیوندهای یکتا، سیستم مدیریت محتوا بر اساس نیازهای کاربر، قابلیت های مدیریتی و نظارتی و غیره اشاره کرد. این ویژگی ها در واقع همان چیزهایی بودند که توسعه دهندگان از همان ابتدای کار آن را در نظر داشتند.
از سال 2004 به بعد هم این سیستم مدیریت محتوا در در مدت زمان بسیار کمی تغییرتو تحولات جدیدی در آن به وجود آمد که بسیاری از افراد از این تحولات شگفت زده شدند. امروزه وردپرسی که در دسترس است بسیار توسعه یافته تر و مدیریت شده تر و غنی تر از چیزی است که در گذشته از آن استفاده می شده است. همچنین این سیتسم به صورت یک سیستم مدیریت محتوای متن باز و رایگان در اختیار همه قرار گرفته است. سیستم مدیریت محتوای وردپرس در سراسر جهان طرفداران فوق العاده زیادی دارد و می توان گفت بیشتر از 30 درصد وب سایت هایی که در دنیای اینترنت وجود دارد به واسطه وردپرس ساخته شده اند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که بسیاری از کاربران برای این که تغییرات جذابی در وردپرس ایجاد کنند خودشان به صورت دورکار و خودجوش تلاش می کنند تا تحولات جدیدی را به وجود آورند. این افراد به صورت داوطلبانه و شخصی در کنفرانس های ورد کمپ یک دیگر را ملاقات می کنند و در مورد ایده های خود صحبت می کنند. به هر حال این سیستم مدیریت محتوا همچنان در حال رشد و توسعه زیادی است و هر دو الی سه ماه یک نسخه جدید از آن در اختیار کاربران قرار می گیرد. هر یک از این نسخه ویژگی ها و به روز رسانی های امنیتی بسیار خوبی را به پلتفرم اضافه می کند.
وردپرس (WordPress) چیست؟
وردپرس در واقع یک سیستم توزیع و مدیریت محتوا به صورت منبع باز است. یعنی طراحان سایت می توانند با اختیار خود هر نوع تغییری که دوست دارند در کدهای آن به وجود آورند. CMS مخفف Content Management System است که به فارسی به آن سیستم مدیریت محتوا می گویند. طبق تعریف هایی که از وردپرس داریم، سیستمی است که به کاربران خود این امکان را می دهد تا بدون این که اصلا نیازی باشد برنامه نویسی کنند و یا حتی اطلاعاتی در این زمینه داشته باشند، یک وب سایت بسیار جذاب و کاربردی و حتی حرفه ای برای خود بسازند. البته وردپرس به عنوان پرچم دار سیستم های مدیریت محتوا حالا دیگر آن قدری پیشرفت کرده است که تمام ویژگی های مفید و مهم یک وب سایت کاملا حرفه ای را داشته باشد و به کاربران ارائه دهد. بسیاری از کاربران مایل هستند قبل از این که کار با وردپرس را شروع کنند ابتدا اطلاعاتی در این زمینه کسب کنند. به همین دلیل ما در ادامه اطلاعاتی پایه در مورد وردپرس را در اختیار شما قرار دادیم.
میتاپ وردپرس چیست؟
میتاپ ها یا دورهمی های وردپرسی در سراسر دنیا و در شهر و کشورهای زیادی برگزار می شود. در این میتاپ ها افراد در هرجای دنیا که باشند می توانند در آن شرکت کنند. امروزه بسیاری از افراد ایرانی هم در تلاش هستند تا جامعه کاربران وردپرسی را تشکیل دهند و تا به الان کنفرانس ها و میتاپ های زیادی برای داوطلبان و مشتاقان برگزار کرده اند. این افراد با تصمیم به ایجاد گروهی کاربری با عنوان میتاپ وردپرس سعی کرده اند یک برنامه کامیونیتی باز و خودگردان اجرا کنند. در این برنامه ها افراد می توانند به صورت رایگان در پی برگزاری رویدادهای وردپرسی در ایران بپردازند. این فعالیت ها با توسعه و گسترش وردپرس کمک زیادی به استفاده کنندگان و علاقه مندان به این سیستم مدیریت محتوا می کند.
زبان برنامه نویسی وردپرس چیست؟
به طور کلی وردپرس بر پایه 4 زبان برنامه نویسی کار می کند که در صورت آشنایی با این 4 زبان می توان هر تغییری را که مایل بدید در وب سایت های وردپرسی خود اعمال کنید. در ادامه شما را با این زبان ها آشنا خواهیم کرد:
زبان برنامه نویسی PHP مهم ترین زبان در وردپرس
یکی از پرسش هایی که توسط افراد زیادی تکرار می شود این است که سیستم مدیریت محتوای وردپرس با کدام زبان برنامه نویسی نوشته می شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که یکی از مهم ترین و اصلی ترین زبان هایی که در وردپرس مورد استفاده قرار می گیرد و بنای اصلی این سیتسم مدیریت محتوا با آن ساخته می شود، زبان PHP است. اگر قصد دارید در آینده برنامه نویسی وردپرس را یاد بگیرید اولین زبان برنامه نویسی ای که باید با آن آشنا شوید همین زبان PHPاست.
زبان PHP در واقع یک زبان سمت سرور است یا همان بک اند است که می تواند فرایند های ارتباط با پایگاه داده، درج و حذف اطلاعات از پایگاه داده، ایجاد فرم های گوناگون برای ارسال کردن اطلاعات به دیتابیس و پویایی سایت برای انتقال و دریافت اطلاعات با کاربر را انجام دهد. یادگیری این زبان برای تمامی افراد آسان است و با صرف کمی وقت و انرژی می توان این زبان را فرا گرفت. از آن جایی که وردپرس یک سیستم منبع باز و رایگان است و امکان دسترسی به کدهای آن برای همه وجود دارد و این کدها هم همگی با زبان PHP نوشته شده اند اگر این زبان را یاد بگیرید می توانید به راحتی هر تغییری را در آن ایجاد کنید.
زبان HTML فرمانده بخش ساختار و قالب محتوا
زبان HTML نمی توان نوعی زبان برنامه نویسی دانست چرا که این زبان بیشتر به عنوان زبان نشانه گذاری در برنامه نویسی شناخته می شود. در واقع این زبان کار ساختار بندی و قالب بندی محتواهایی همچون متن، تصویر و سایر رسانه ها را در هر یک از صفحات وب سایت وردپرسی انجام می دهد. این زبان یک زبان فرانت اند یا همان سمت کاربر (مرورگر) است. در واقع ما وقتی از مرورگر خود می خواهیم که محتوای خاصی را از وب سایت ما به کاربران نشان دهد باید از منظور خود را زبان نشانه گذاری HTML اعلام کنیم.
امروزه از این زبان ورژن های مختلفی ساخته شده است که ورژن 5 آن یکی از بهترین و مناسب ترین ورژن ها برای طراحی سایت های وردپرسی است. خوشبختانه یادگیری زبان HTML کاملا آسان است و با فراگرفتن آن می توانید قالب وب سایت های خود را همان طور که خودتان می خواهید طراحی کنید. البته در کنار این زبان، لازم است زبان CSS را هم آموزش ببینید تا بتوانید قالب سایت های وردپرسی خود را به صورت دلخواه طراحی و پیاده سازی کنید. از مهم ترین مزایای زبان نشانه گذاری HTML5 برای وردپرس موارد زیر است:
- طراحی واکنش گرا
- ذخیره سازی داخلی فایل های حجیم مانند تصویر روی کامپیوتر
- آسان سازی کار با سایت برای کاربران دارای صفحه نمایشی لمسی
زبان CSS یک هنرمند دوست داشتنی
زبان CSS یکی دیگر از زبان های سمت کاربر است که بیشتر برای طراحی گرافیک سایت های وردپرسی مورد استفاده قرار می گیرد. با یادگیری این زبان می توانید قالب و افزون های وردپرسی را هر طور که می خواهید طراحی کنید و ظاهر دلخواهی برای آن ها به وجود آورید. در واقع زبان HTML5 مشخص می کند که چه متنی در کجای صفحه سایت قرار گیرد اما زبان CSS مشخص می کند این متن چه رنگی با چه فونت و سایزی باشد. همچنین این زبان کمک می کند تا وب سایت شما سریع تر و حرفه ای تر شود و شما بتوانید نظر مخاطبان و همچنین گوگل را به بهترین شکل جلب کنید.
زبان JavaScript مسئول تعامل حسی با کاربران
حالا می رسیم به آخرین زبان برنامه نویسی وردپرس که آن زبان جاوا اسکریپت است. این زبان در واقع می تواند تعاملا حسی با کاربر را ایجاد کند. همچنین تلاش می کند تا سایت وردپرسی برا یکاربران جذاب تر به نظر برسد. البته یادگیری این زبان خیلی جز موارد ضروری نیست اما اگر آن را آموزش ببینید می توانید وب سایت جذاب تری نسبت به رقبا داشته باشید. این زبان کمک می کند تا صحت و درستی اطلاعاتی که کاربر در فرم ها وارد می کند را هم تشخیص دهید یا وقتی نشانگر موس روی تصویر رفت آن را تغییر دهید. همچنین می توانید المان های سایت خود را به صورت متغیر و پویا طراحی کنید تا وب سایتتان کاربر پسندتر شود و کاربران بتوانند بهتر و آسان تر از آن استفاده کنند.
افزونه وردپرس چیست؟
افزونه یا پلاگین (plugin) وردپرس را به عنوان نرم افزار وردپرس می شناسند که به طور مستقیم روی وبسایت وردپرسی شما نصب می شود و عملکرد یا قابلیت جدیدی را به وب سایت شما اضافه می کند. پلاگین هم مانند اپلیکیشن های روی گوشی های تلفن همراه هوشمند است. همان طور که شما برای انجام کارهای مختلف روی گوشی خود برنامه های متنوعی نصب می کنید، افزونه ها می توانند روی سایت قرار بگیرند تا کاربران به واسطه آن عملیات مختلفی را در سایت انجام دهند. به عنوان مثال قصد دارید قابلیت جدیدی روی وب سایت خود اضافه کنید. مثلا دکمه اضافه کردن اشتراک گذاری متن در واتساپ یا ایجاد یک وب سایت که به صورت چند زبانه است. افزونه به شما این امکان را می دهد تا بدون این که نیازی باشد تا با زبان برنامه نویسی کدی را بنویسید، یک وب سایت قدرتمند و حرفه ای با قابلیت های مختلف به کاربران و مخاطبان خود ارائه دهید.
اگر بخواهیم از مزایای افزونه یا پلاگین ها بگوییم باید به این موضوع اشاره کنیم که افزونه ها نه تنها در بهینه کردن ظاهر وبسایت کاربرد دارند، بلکه برخی از آن ها در قسمت بک اند هم به بهبود سرعت و امنیت وب سایت کمک می کنند.
قالب وردپرس چیست؟
قالب های وردپرس هم در واقع نوعی استایل رنگی هستند که به هر چه زیباتر شدن وب سایت شما کمک می کنند و باعث می شوند وب سایت شما جذاب تر به نظر برسد و جلوه بصری بسیار خوبی برای مخاطبان ایجاد کنند. وقتی شما و سایتی را راه اندازی می کنید، متوجه می شوید که ظاهر کاملا ساده و بی روح دارد. در این زمان شما باید براساس نوع کسب و کار خود و موضوع وب سایت خود یک قالب انتخاب کنید. در مخزن وردپرس هزاران قالب وجود دارد که شما می توانید به صورت رایگان یا پولی آن ها را دریافت کنید.
برای این که بتوانید روی وب سایت خود قالب قرار دهید، بعد از این که سایت وردپرسی را راه اندازی کردید، در پیشخوان به مسیر نمایش و سپس پوسته ها بروید. در این قسمت سه قالب وردپرسی مشاهده خواهید کرد که می توانید هر یک از آن ها روی وب سایت خود فعال کنید و ان را تغییر دهید. با فعال کردن قالب، فقط پس زمینه سایت شما تغییر می کند اما محتواهای شما به همان شکل باقی می ماند.
مخزن وردپرس چیست؟
همان طور که تا به حال متوجه شدید وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای منبع باز است. یعنی تمام کدهای اصلی وردپرس در اختیار عموم افراد قرار می گیرد و افراد متخصص در این حوزه می توانند بسته به توانایی هایی که دارند برای وب سایت وردپرسی خود قالب و افزونه های کاربردی بنویسند و در اختیار عموم قرار دهند. به طور کلی صدها داوطلب در سراسر دنیا وجود دارند که همواره در حال ایجاد و بهبود کد برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس هستند. هزاران پلاگین، ویجت و تم وجود دارد که شما می توانید براساس آن ها هر نوع وب سایتی که دوست دارید با هر موضوعی توسط این سیستم ایجاد کنید. پس دست برنامه نویسان باز است اما همیشه هم لازم نیست تا قالب و افزونه های جدید تولید کرد. به خصوص اگر دانش برنامه نویسی هم نداشته باشیم و نمی توانیم وقت زیادی را هم برای یادگیری آن صرف کنیم. در چنین مواقعی می توانیم از مخزن وردپرس استفاده کنیم.
یکی از مزایای وردپرس این است که مکانی را در اختیار کاربران خود قرار داده است که افراد می توانند دستاوردهای مختلف خود در دنیای وردپرس مانند انواع افزونه ها، امکانات، قالب ها و غیره در آن قرار دهند. در واقع تمام کاربران مبتدی و حرفه ای می توانند برای طراحی سایت های وردپرسی از امکانات پولی و رایگانی که در این مکان قرار گرفته است استفاده کنند. به این محل که افزونه و قالب های رایگان با امکانات مختلف و متنوع قرار دارند، مخزن وردپرس می گویند که آدرس آن wordpress.org است.
با وردپرس چه سایت هایی می توان ساخت؟
در این قسمت لیستی از انواع سایت هایی که می توانید با وردپرس طراحی کنید را برای شما عنوان می کنیم:
- وب سایت شخصی: شما می توانید با استفاده از امکانات وردپرس یک وبسایت شخصی بسازید و در آن یک بیوگرافی کامل از خودتان ارائه داده و ایده ها، نمونه کارهای شخصی خود را در آن قرار دهید.
- وبلاگ: امروزه وبلاگ ها جز جدایی ناپذیر و لاینفک فضای مجازی است که بسیاری از مطالب و موضوعات گوناگون را می توان از این مدل وبسایت ها به دست آورد. شما می توانید با استفاده از وردپرس همن حالا یک وبلاگ برای خود راه اندازی کنید.
- سایت های معرفی کسب و کار: یکی از نیازهای اصلی برای هر شرکت و یا گروه تولیدی معرفی کسب و کار است. وردپرس می تواند به عنوان بهترین گزینه برای ساخت سایت هایی برای معرفی کسب و کار مناسب باشد.
- سایت های فروشگاهی: امروزه بیشتر خریدها به صورت آنلاین شده است و با وجود این که آنلاین شاپ های زیادی در اینستاگرام وجود دارند، اما باز هم افراد به سایت ها اعتماد بیشتری دارند. فرقی نمی کند دارای پیج فروش در اینستاگرام باشید یا نه به هر حال با استفاده از وردپرس همین حالا می توانید به راحتی برای خود یک سایت فروشگاهی راه اندازی کنید و به فروش محصولات و خدمات خود بپردازید.
- سایت های کاریابی: وردپرس با استفاده از افزونه ها و و ایجاد بستری مناسب در پوسته های خود این امکان را برای افراد ایجاد کرده است تا بتوانند یک سایت برای استخدام و کاریابی در آن ایجاد کنند. کاربران می توانند با عضو شدن در این سایت ها و ارسال رزومه های کاری خود برای خود یک کار مناسب پیدا کنند.
- سایت سفارش پروژه: شما می توانید با استفاده از وردپرس یک سایت برون سپاری و دریافت پروژه راه اندازی کنید تا کاربران با عضو شدن در آن بتوانند سفارش های خود را در زمینه های مختلف مانند تایپ، ساخت بنر و غیره ثبت کنند.
- سایت های پرسش و پاسخ: در این مدل سایت ها افراد می توانند در هر زمینه تخصصی و غیرتخصصی سوالات خود را مطرح کنند و به جواب برسند. شما می توانید با استفاده از وردپرس چنین سایتی را طراحی کنید تا زمینه ای برای پرسش و پاسخ کاربران مختلف ایجاد شود.
- سایت چند زبانه: شما می توانید به راحتی با وردپرس یک سایت چند زبانه برای خود طراحی کنید تا افراد با قومیت های مختلف بتوانند از سایت شما استفاده کنند.
- سایت های همکاری در فروش: امروزه خیلی از کسب و کارها به جای این که بخواهند به صورت مستقیم محصولات و سایت خود را تبلیغ کنند از ایده همکاری در فروش استفاده می کنند. در این روش کاربران با عضویت در سایت می توانند در بخش همکاری در فروش خدمات و محصولات سایت را به دیگران معرفی می کنند و در ازای فروش پورسانت دریافت می کنند. شما می توانید با استفاده از وردپرس همین حالا یک سایت همکاری در فروش راه اندازی کنید.
- سایت خبری: از آن جایی که وردپرس انعطاف پذیری و سئوی بالایی دارد می توانید از آن برای راه اندازی انواع سایت های خبری و تفریحی استفاده کنید و با قرار گرفتن در صدر نتایج موتورهای جستجو در گوگل بیشتر و سریع تر از یک سایت اختصاصی رشد کنید.
- سایت پخش آنلاین فیلم و موسیقی: شما می توانید یک سایت فیلم و موسیقی برای خود راه اندازی کنید تا کاربران با عضو شدن در آن بتوانند به صورت آنلاین فیلم ببینند و موسیقی گوش دهند و یا آن ها را دانلود کنند.
- سایت آموزشی: برای ساخت سایت های آموزشی می توانید روی وردپرس حساب ویژه باز کنید. شما می توانید با داشتن افزونه های مختلف اقدام به برگزاری آنلاین کلاس های آموزشی کنید و حتی آزمون های آنلاین برگزار کنید.
- آزمون های آنلاین برگزار کنید.
برای طراحی سایت با وردپرس به چه چیزهایی نیاز داریم؟
برای طراحی سایت وردپرس اولین کاری که باید انجام دهید ایجاد یک نام مناسب برای دامنه است کاربران برای این که به سایت شما برسند به یک آدرس اختصاصی در اینترنت نیاز دارد. شما می توانید ابتدا یک نام برای سایت خود انتخاب کنید و براساس آن دمانه را خریداری کنید و بابت ثبت و تمدید سالیانه این دامنه هزینه ای را پرداخت کنید.
بعد از آن نیاز دارید تا یک فضا برای ورود و ذخیره اطلاعات و محتوای سایت خود تهیه کنید. به این فضا هاست می گویند که دقیقا مانند هارد کامپیوتر یا رم گوشی عمل می کند. هر یک از هاست هایی که به فروش می رسد میزان فضا و کیفیت متفاوتی دارد و بر همین اساس قیمت آن هم متفاوت است.
پس از انتخاب و خرید دامنه و هاست نوبت به انتخاب پوسته یا قالب می رسد. یک قالب خوب دو ویزگی بسیار مهم دارد که یکی کاربردی آن است و دیگری زیبایی بصری است. شما می توانید هم از قالب های رایگان و پولی که در مخزن وردپرس وجود دارد استفاده کنید و هم از یک طراح سایت حرفه ای بخواهید تا یک قالب اختصاصی برای شما بسازد.
بعد از انتخاب قالب نوبت به بارگذاری افزونه ها و امکانات سایت می رسد که شما می توانید بنا بر موضوع کسب و کار خود انواع افزونه ها را از مخزن وردپرس دانلود کرده و در سایت خود قرار دهید.
مزایای طراحی سایت با وردپرس
طراحی سایت با وردپرس مزایای بسیار زیادی دارد که در ادامه به چند مورد از مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:
- سرعت بالا در اجرا و پیاده سازی: اجرای سریع پروژه ها و کسب اهداف تعیین شده در کمترین زمان برای کاربران وردپرس اهمیت بسیار ویژه ای دارد. در صورتی که عکس، فیلم و سایر محتواهای شما آماده باشد در یک روز می توانید سایت وردپرسی خود را بسازید و اجرا کنید.
- هزینه پایین طراحی سایت وردپرس: هزینه نگهداری و راه اندازی سایت وردپرسی بسیار کم است. چرا که ارائه دهندگان خدمات پس از فروش وردپرس، سرویس دهندگان هاست وردپرس و تعداد کسانی که کار با وردپرس را بلد هستند، بسیار زاید است. از این رو هزینه این خدمات بسیار کمتر از سایت های اختصاصی است.
- امنیت وب سایت: شاید بعضی از افراد تصور کنند چون وردپرس یک سیستم منبع باز است، امنیت آن کم است که این تصور خیلی درست نیست. شما می توانید با کمک تیم های امنیتی وردپرس به حفظ امنیت وب سایت خود کمک کنید و در صورت بروز مشکل، موضوع را به سادگی و به سرعت و بدون هزینه رفع کنید.
معایب طراحی سایت با وردپرس
هر چیزی در این دنیا علاوه بر این که دارای مزایای زیادی است کمی معایب هم دارد که طراحی سایت های وردپرسی از این قاعده مستثنی نیستند. در ادامه به چند مورد از معایب وردپرس اشاره می کنیم:
- آسیب پذیری: از آن جایی که وردپرس سیستم مدیریت محتوای منبع باز است، ممکن است افراد سودجویی بخواهند با این روش از منابع اطلاعاتی شما استفاده کرده و سایت شما را هک کنند. برای رفع این مشکل می توانید شرکت مناسبی را انتخاب کنید تا بتواند در زمینه امنیتی از سایت شما پشتیبانی کند.
- نگهداری مداوم: این پلتفرم به افزونه های زیادی نیاز دارد تا بتواند به درستی کار کند و به کاربران خود این امکان را دهد تا از خدمات سایت استفاده کنند. هر چقدر پلاگین های بیشتری در سایت استفاده کنید، احتمال این که با مشکلات زیادی در آینده روبرو شوید بیشتر است.
- نیاز به برنامه نویسی برای شخصی سازی: برای ایجاد تغییرات خاص در سایت های وردپرسی باید دانش زبان برنامه نویسی را در خود تقویت کنید. اگر می خواهید سایت خود را شخصی سازی کنید یا طراحی آن را ارتقا ببخشید، باید با زبان های برنامه نویسی آشنا شوید که این موضوع خیلی کار راحتی نیست.
تفاوت طراحی سایت با وردپرس و کدنویسی
انتخاب cms وردپرس یا سیستم اختصاصی موضوعی است که همیشه به طور گسترده بین طراحان وب سایت ها و توسعه دهندگان مورد بحث و چالش قرار می گیرد. در نهایت هم به طراحی با توجه به تخصص آن ها در برنامه نویسی و یا طراحی سایت با وردپرس انجام می شود. هر تکنولوژی که برای طراحی سایت استفاده می شود شرایط متفاوتی دارد و هر کدام از آن ها دارای مزایای و معایب خاص خود هستند. درک تفاوت بین این دو روش طراحی بسیار مهم است و اتخاذ یک تصمیم آگاهانه می تواند منجر به انتخاب پلتفرمی شود که احتمالا برای کسب و کار شما مناسب نیست. در نهایت هم مجبور می شود وب سایت خود را ریدیزاین کنید که این موضوع برای شما هزینه بر خواهد بود.
در کل وب سایت های وردپرسی و کدنویسی شده از نظر کدنویسی سایت یا همان asp، قالب وب سایت، سرعت بارگذاری سایت، زمان آماده سازی وب سایت، امنیت وب سایت، عملیات بروزرسانی، هزینه طراحی وب سایت و پشتیبانی وب سایت با هم تفاوت های اساسی دارند که باید برای دانستن آن اطلاعات کاملی به دست آورید.
قیمت طراحی سایت وردپرس 1403
در سال 1403 با توجه به افزایش تعرفه های هاستینگ و طراحی های سایت و همچنین افزایش هزینه های مربوط به نیروی انسانی میتوان گفت که هزینه ها افزایش چشمگیری خواهد داشت از این رو بسیاری از کارفرمایان بدنبال همکاری با مجموعه هایی هستند که صرفه مالی بیشتری از نظر مالی برای مجموعه کارفرما داشته باشد به همین جهت میلان استودیو در مسیر حمایت از کسب و کار ها در تلاش است که کمپین های حمایتی طراحی سایت با عنوان قیمت طراحی سایت 1403 بصورت حمایتی طراحی کند.
عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت وردپرسی
اگر چه طراحی سایت با وردپرس قیمت مناسبی دارد، اما باز هم برخی از افراد نگران هستند که نتوانند از پس هزینههای آن بربیایند. قیمت طراحی سایت وردپرسی به عوامل مختلفی بستگی دارد و میتوانید با صرف نظر از برخی امکانات، هزینه نهایی این سایتها را کاهش دهید. در ادامه به عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت وردپرس میپردازیم:
نوع کسب و کار
یکی از اصلیترین و مهمترین عواملی که منجر به تغییر قیمت سایت وردپرس میشود، نوع کسب و کار است. سایتها بر اساس نوع کسب و کار در انواع مختلف طراحی میشوند که هر یک از آنها ویژگی منحصر به فردی خواهد داشت. سایتهای فروشگاهی، شرکتی، پزشکی، خبری و … هر یک باید امکانات متفاوتی داشته باشند. تعرفه طراحی سایت 1403 نیز بر اساس همین امکانات تعیین میشود. به عنوان مثال در صورتی که سایت فروشگاهی شما قابلیت چند فروشندگی داشته باشد، هزینه طراحی آن افزایش خواهد یافت. البته باید در نظر داشته باشید که برخی از سایتها مانند سایت کاریابی یا صرافی را نمیتوان با کمک وردپرس طراحی کرد و قیمت طراحی سایت با کد نویسی نیز بیشتر میشود. بنابراین در زمان طراحی سایت باید نوع کسب و کارتان را مشخص نمایید.
اعتبار شرکت طراحی سایت
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در تعیین هزینه طراحی سایت با وردپرس، اعتبار و سابقه شرکت طراحی سایت مورد نظر شما میباشد. اکثر افراد در زمان طراحی سایت هزینه آن را در اولویت قرار میدهند و فکر میکنند شرکتهایی که برای طراحی سایت قیمت پایینی در نظر گرفتهاند بسیار مناسب هستند. دلیل این طرز فکر این است که این افراد در رابطه با کیفیت خدمات شرکت مورد نظر اطلاعی ندارند. تنها با بررسی نمونه کارهای یک شرکت طراحی سایت میتوانید به کیفیت خدماتش پی متنوعی ببرید. بهتر است شرکتی را برای طراحی سایت خود انتخاب کنید که خدمات ارائه میدهد؛ چون ممکن است بعد از طراحی سایت به بهینه سازی نیاز داشته باشید یا سایتتان به لوگو احتیاج پیدا کند. در این صورت میتوانید برای همه خدماتتان با شرکت مورد نظر قرارداد ببندید و نگران ایجاد مشکل در نتیجه نباشید. با این کار هزینه پرداختی شما تا حد زیادی کاهش مییابد.
قالبهای وردپرس
قالبهای وردپرسی ساختار و پوسته سایت را تشکیل میدهند. در زمان سفارش طراحی سایت وردپرس میتوانید از قالبهای اختصاصی استفاده کرده یا قالبهای آماده را امتحان کنید. قالبهای آماده رایگان هستند و برای استفاده از آنها نیازی به پرداخت هزینه نخواهید داشت. البته باید در نظر داشته باشید که این قالبها امکانات محدودی در اختیار شما قرار میدهند؛ بنابراین بهتر است از قالبهای اختصاصی که بر اساس سلیقه شما طراحی میشوند استفاده کنید. هزینه طراحی سایت با وردپرس بر اساس نوع قالب انتخابی مشتری تغییر میکند.
افزونههای وردپرس
افزونههای وردپرس اهمیت زیادی دارند و با استفاده از آنها میتوانید ویژگیهای مورد نیازتان را به سایت اضافه کنید. نوع و تعداد افزونهها به طور مستقیم بر روی تعرفه طراحی سایت وردپرس تاثیر میگذارند. بنابراین پیش از طراحی سایت باید امکانات مورد نظرتان را مشخص کنید تا شرکتهای طراحی سایت بدانند از چند نوع و چه تعداد افزونه باید استفاده کنند. تنها در این صورت میتوانند هزینه نهایی طراحی سایت را به شما اعلام نمایند. بعضی از این افزونهها به صورت رایگان در اختیار همه کاربران قرار میگیرند. اما برخی دیگر از آنها به پرداخت هزینه نیاز دارند که این موضوع به کاربرد و اهمیت افزونه بستگی خواهد داشت.
پشتیبانی سایت وردپرس
تجربه نشان داده است که پشتیبانی سایت وردپرس یکی از مهمترین مسائلی میباشد که در زمان انتخاب شرکت طراحی سایت باید به آن توجه کنید. پشتیبانی در زمان ایجاد تغییرات در سایت، بروزرسانی و … به شما کمک خواهد کرد. در واقع سایتهای وردپرس شبیه به اتومبیل هستند، در صورتی که به طور مرتب نگهداری و سرویس نشوند بعد از گذشت زمان کوتاهی خراب میشوند. پشتیبانی از سایت شبیه به مکانیک اضطراری میماند. اگر چه هر روز به آن نیاز ندارید، اما وجود آن در زمان ایجاد مشکل تا حد زیادی به شما کمک میکند. شرکتهایی که برای سایتهای خود پشتیبانی قرار میدهند، حس اطمینان خاطر و اعتماد بیشتری برای مشتریان به همراه خواهند داشت. پشتیبانی باید به صورت مداوم انجام شود تا در صورت وجود مشکلات فنی، سریعا به آنها رسیدگی شود. اگر چه قیمت پروژه وردپرس در شرکتهایی که پشتیبانی ارائه نمیدهند بسیار کمتر است، اما در صورت ایجاد مشکل برای این سایتها باید هزینه زیادی صرف کنید و در برخی موارد مجبور به راهاندازی سایت جدید خواهید شد.
سئو سایت وردپرس
پس از اینکه طراحی سایت وردپرس را انجام دادید باید تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا وب سایت شما در معرض دید مخاطبان قرار بگیرد. اما این کار چگونه انجام خواهد شد؟ همه کاربران از جمله خود شما زمانی که به دنبال یک محصول میگردید یا در رابطه با یک مسئله سوالی برایتان پیش میآید، آن را در گوگل سرچ میکنید و بر روی لینکهای اول کلیک خواهید کرد. در صورتی که سایت شما بین لینکهای ابتدایی موتور جستجوی گوگل نباشد، عملا به هیچ دردی نمیخورد و تمام هزینهای که برای آن صرف کردهاید هدر میرود. اینجاست که سئو سایت به کمک شما میآید تا رتبه شما را ارتقا دهد. سئو به مجموعهای از کارها گفته میشود که برای بهینه سازی موتورهای جستجو و افزایش رتبه سایت در گوگل انجام میشوند.
هزینه سئو سایت از هزینه طراحی سایت وردپرس جدا است و تنها در صورتی که مشتری آن را درخواست نماید به سایت اضافه میشود و هزینه نهایی را افزایش میدهد. البته از آنجایی که سئو میتواند وب سایت شما را به موفقیت برساند، ارزش هزینه کردن را خواهد داشت.
ظاهر سایت
یکی از اصلیترین بخشهای طراحی وب سایت، ظاهر سایت میباشد. ظاهر سایت از این جهت حائز اهمیت است که کاربران در زمان ورود به سایت با اولین چیزی که روبرو میشوند، ظاهر آن است. بنابراین باید بتوانید با طراحی مناسب ظاهر سایت که شامل طراحی تجربه کاربری و طراحی رابط کاربری است، کاربر را داخل سایت نگه دارید. طراحی رابط کاربری شامل دکمهها، رنگها، تصاویر و همه چیزهایی که در زمان ورود به سایت با آنها روبرو میشوید میباشد. طراحی تجربه کاربری نیز تجربهای است که کاربر در زمان استفاده از سایت کسب میکند. این دو عامل در کنار یکدیگر باعث نگه داشتن کاربر درون سایت و تشویق او به استفاده از خدمات خواهند شد. ظاهر سایت نیز به نوبه خود قیمت طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس را تغییر میدهد.
تفاوت هزینه طراحی سایت وردپرس با کدنویسی
هزینه طراحی، اجرا و پیاده سازی وب سایت یکی از مهمترین عواملی است که در زمان طراحی سایت باید به آن توجه شود. قالب اختصاصی به دلیل اینکه مسائلی مانند تجربه کاربری، رابط کاربری و کدنویسی باید از پایه و بر اساس نظر مشتری انجام شوند، هزینه بالاتری نسبت به طراحی سایت با وردپرس دارد. علاوه بر این قالب اختصاصی مزایای بیشماری مانند سرعت بارگذاری بالا، حجم پایین قالب سایت، قابلیت سفارشی سازی، امنیت وب سایت و … دارد، به همین دلیل هزینه آن به مراتب بالاتر خواهد بود. هزینه طراحی سایت به عوامل دیگری مانند هزینه تهیه هاست بر اساس طراحی اختصاصی یا طراحی وردپرس برای بارگذاری و آپلود محتوای سایت بستگی دارد. قیمت طراحی سایت با وردپرس کمتر است؛ چرا که در آن از بانک اطلاعاتی MySQL و کدنویسی php که قیمت مناسبی دارند، استفاده میشود.
این در حالی است که در طراحی سایت با کدنویسی از بانک اطلاعاتی SQL server و زبانهای برنامه نویسی Visual Basic و C# استفاده میشود که قیمتی بالاتر دارند. البته در گذشته برای آپلود در سایت اختصاصی از هاست ویندوز استفاده میشد که قیمت طراحی سایت را افزایش میداد. اما امروزه از تکنولوژیهای ارزانتر استفاده میشود و باعث میشود که طراحی سایت وردپرسی و کدنویسی از نظر هزینههای جانبی تفاوت چشمگیری نداشته باشند.
دلیل متفاوت بودن هزینه طراحی سایت در شرکتهای مختلف
اگر در رابطه با طراحی وب سایت پرس و جو کرده باشید، حتما متوجه شدهاید که شرکتهای مختلف تعرفه طراحی سایت متفاوتی دارند. از آنجایی که امروزه تقاضا برای طراحی سایت افزایش یافته است، شرکتهای بزرگ و کوچک بیشماری روی کار آمده و در این زمینه فعالیت میکنند. در ادامه به دلایل تفاوت قیمت طراحی سایت در شرکتهای مختلف میپردازیم:
کیفیت طراحی
باید در نظر داشته باشید که کیفیت طراحی سایت همه شرکتهای فعال در این زمینه یکسان نیست. مسلما شرکتهای حرفهای طراحی سایت قیمت بالاتری برای خدمات خود در نظر میگیرند. این در حالی است که کیفیت طراحی بعضی از شرکتها مناسب نیست؛ به همین دلیل هزینه بسیار کمی دریافت میکنند. در نظر داشته باشید که قابلیتها و امکانات ارائه شده نیز تاثیر زیادی بر روی هزینه نهایی خواهند داشت. در صورتی که از قابلیتهای جانبی برای سایت خود استفاده کنید، باید هزینه بیشتری بپردازید.
حاشیه سود شرکت
بعضی از شرکتها حاشیه سود خود را پایین میآورند تا قیمت سایت وردپرس نیز کاهش یابد و نظر مشتریان جلب شود. زمانی که مشتریان هزینههای پایین طراحی سایت این شرکت را میبینند، ترجیح میدهند که سایت خود را به دست آنها بسپارند. اگر چه این شرکتها سود کمی دریافت میکنند، اما مشتریان بیشتری دارند و درآمد بیشتری نیز کسب خواهند کرد. برخی شرکتها حاشیه سود بالایی دارند و علت آن میتواند بالا بودن دستمزد تیم طراحی، سابقه شرکت و … باشد. بنابراین این نکته را فراموش نکنید که همیشه گران بودن به معنی باکیفیت بودن نیست. گاهی اوقات کیفیت دو شرکت یکسان است، اما یکی از آنها به دلیل اعتبار، نام و سابقه خود هزینه بیشتری میگیرد.
هزینههای عملیاتی شرکت
هزینههای عملیاتی شرکت هزینههایی هستند که معمولا در زمان طراحی سایت از چشم مشتری پنهان میمانند. این هزینهها شامل هزینه خرید و تمدید هاست، هزینه خرید و تمدید دامنه، هزینه تبلیغات و عکاسی و هزینه خرید بک لینک هستند که میتوانند قیمت نهایی طراحی سایت را افزایش دهند.
عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت فروشگاهی
همانطور که میدانید بعضی از ویژگیها و قابلیتها به صورت مشترک و پیش فرض در همه وب سایتها وجود دارند. فارغ از اینکه به چه وب سایتی نیاز دارید و چه خدماتی ارائه میدهید، در قدم اول باید به این قابلیتها بپردازید. اما شناخت عمیق این عوامل بر روی قیمت طراحی سایت با وردپرس تاثیرگذار است. با کسب اطلاعات دقیق در رابطه با این پارامترها میتوانید در رابطه با قابلیتهای وب سایت خود هوشمندانهتر تصمیم بگیرید و هزینه طراحی سایت را کاهش دهید. عواملی مانند استفاده از CMSهای آماده مثل وردپرس یا طراحی سایت اختصاصی، وب سایت ریسپانسیو و واکنش گرا، طراحی سایت به صورت داینامیک یا استاتیک، نوع دامنه و میزان هاست، سئو، پشتیبانی، رابط و ظاهر و تجربه کاربری، میزان اعتبار شرکت طراحی سایت و … جزو قابلیتهای عمومی هستند که وجود آنها برای همه وب سایتها الزامی است و بر قیمت طراحی سایت تاثیر میگذارد. در ادامه به جزئیات هر یک از این پارامترها میپردازیم تا به شناخت بیشتری از عوامل موثر بر تعرفه طراحی سایت دست یابید.
نوع CMS سایت فروشگاهی
شاید یکی از مهمترین عوامل موثر بر روی هزینه طراحی سایت با وردپرس و به ویژه پلتفرم فروشگاه آنلاین، نوع CMS باشد. طراحی سایت با وردپرس یا به صورت کدنویسی و اختصاصی تفاوت هزینه چشمگیری با یکدیگر دارند. سوالی که مطرح میشود این است که آیا فروشگاه وردپرسی برای کسب و کار شما مناسب است؟ سایتهای فروشگاهی نیز مانند همه سایتهای دیگر به دو صورت وردپرس و اختصاصی طراحی میشوند. سایتهای وردپرسی از افزونه ووکامرس استفاده میکنند؛ به همین دلیل به راحتی میتوان محصولات را در چنین سایتهایی آپلود کرد و آنها را به فروش رساند. معمولا سایتهای فروشگاهی کوچک را با وردپرس طراحی میکنند. مگر اینکه به یک سایت فروشگاهی بزرگ مثل دیجی کالا نیاز داشته باشید یا دارای اپ فروشگاهی باشید و بخواهید آن را به سایت متصل کنید. این کار به فرآیند کدنویسی و پیاده سازی نیاز خواهد داشت.
طراحی داینامیک یا استاتیک
دومین پارامتری که میتواند قیمت طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس را افزایش دهد، داینامیک بودن سایت است. سایتهای داینامیک قابل گسترش و پویا هستند. از آنجایی که قیمت، موجودی، آپدیت بودن محصولات و … در فروشگاههای اینترنتی حائز اهمیت است؛ بنابراین بهتر است این هزینه را بپذیرید و سایت خود را به صورت داینامیک طراحی کنید. پویایی وب سایت فروشگاهی خود را فدای استاتیک بودن و هزینه کمتر نکنید. سایتهای داینامیک مجهز به پنل مدیریتی میباشند که با کمک آن و بدون وابستگی به طراح سایت میتوانید محتوا و محصولات سایت را مدیریت نمایید. اما برای ایجاد تغییرات و آپدیت سایتهای فروشگاهی استاتیک باید همیشه با طراح سایت در ارتباط باشید و از او بخواهید که این کارها را انجام دهد. سایتهای داینامیک در مقایسه با سایتهای استاتیک هزینه بیشتری به دنبال دارند؛ اما به دلیل قابلیتهای بیشتری که ارائه میدهند، این هزینه به صرفه است.
طراحی سایت فروشگاهی ریسپانسیو
یکی دیگر از پارامترهایی که بر روی قیمت طراحی سایت وردپرسی تاثیر میگذارد و از اهمیت بالایی برخوردار است، ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن سایت است. طراحی ریسپانسیو به این معنی است که وب سایت شما بتواند در دستگاههای مختلف به نمایش درآید. باید در نظر داشته باشید که ۷۰ درصد کاربران با گوشی موبایل خود وارد وب سایتهای فروشگاهی میشوند. این پارامتر به دلیل سازگاری بیشتر، پیچیدگی طراحی، بروزرسانی مداوم، اعتبارسنجی و تست عمیقتر و … قیمت طراحی سایت وردپرس را افزایش میدهد.
نوع دامنه و حجم هاست
هاست که فضای میزبانی اطلاعات وب سایت میباشد، جزو عوامل تاثیرگذار بر هزینه طراحی سایت وردپرس است که در کنار آدرس و دامنه وب سایت، باید هزینه جداگانهای برای آن در نظر بگیرید. هر چه شرکت ارائه دهنده هاستینگ، معتبرتر باشد و هاست حجم بالاتری داشته باشد، قیمت بالاتری به همراه خواهد داشت. از آنجایی که این فضا از اطلاعات و دیتای فروشگاه شما و کاربرانتان میزبانی میکند، باید بیشتر از مسائل دیگر به فکر کیفیت آن باشید. بنابراین پیشنهاد میکنیم که به جای کمک گرفتن از هاستهای ارزان یا رایگان، بر اساس ابعاد کسب و کارتان هزینهای معقول برای این مورد در نظر بگیرید.
دامنه یا همان پسوند یا آدرس وب سایت فروشگاهی نیز در بازه قیمتی مختلفی وجود دارد که هزینه طراحی سایت فروشگاهی را دچار تغییر میکند. یکی از دامنههای اقتصادی و پرکاربرد دامنه IR. است که در مقایسه با دامنه COM. ارزانتر میباشد. در صورتی که هدف شما تنها فروش و ارائه خدمات در ایران است بهتر است دامنه IR. را تهیه کنید تا در هزینه ساخت سایت صرفهجویی شود.
ظاهر و طراحی UI و UX
کلید موفقیت فروشگاه آنلاین شما، رابط کاربری کاربرپسند و جذاب است. طراحی رابط و تجربه کاربری، عوامل دیگری هستند که تعرفه طراحی سایت وردپرس را دستخوش تغییر میکنند. در صورتی که طراحی UI و UX سایتتان به صورت اختصاصی انجام شود، نسبت به قالبهای آماده هزینه بیشتری را برای کسب و کار فروشگاهی شما به همراه خواهد داشت. بنابراین در صورتی که فکر میکنید فروشگاه آنلاین شما به طراحی منحصر به فرد در خصوص رابط کاربری و دیزاین نیاز دارد، بهتر است برای آن هزینه کنید. طراحی منحصر به فرد و دیزاین اختصاصی اگر چه هزینه بیشتری به دنبال دارد، اما این امکان را برای شما فراهم میکند تا با شناخت نیازهای فروشگاه خود، بهترین امکانات را ارائه دهید. همچنین با تمرکز بیشتر بر نیاز و رفتار مشتری میتوانید تجربه کاربری موثرتری را رقم بزنید. بهبود تجربه کاربری مزایای زیادی از جمله تعامل کاربران، افزایش نرخ تبدیل، افزایش رضایت و در نتیجه فروش بیشتر را برای کسب و کار شما به همراه خواهد داشت.
شرکت طراحی سایت فروشگاهی
از دیگر عوامل موثر بر قیمت سایت وردپرسی فروشگاهی میتوان به تجربه و تخصص شرکت طراحی سایت اشاره کرد. طبیعتا در صورتی که پروژه طراحی سایت فروشگاهی شما توسط یک تیم متخصص و حرفهای با سابقه کاری زیاد و نمونه کارهای متعدد انجام شود، باید هزینه بیشتری برای آن بپردازید. در مقابل اگر پروژه خود را به افراد یا شرکتهای کم سابقه بسپارید به پرداخت هزینه کمتری نیاز است، اما نتیجه مناسبی نخواهید گرفت. در نظر داشته باشید که اگر پروژه شما بزرگ و سنگین است، باید یک تیم اختصاصی استخدام کنید و هزینههای بیشتری در انتظار شما خواهند بود. اما اگر به یک فروشگاه اینترنتی کوچک تا متوسط نیازمند هستید میتوانید از یک شرکت متخصص کمک بگیرید و در هزینههای خود صرفهجویی کنید.
5 Comments
سلام.. هزینه طراحی سایت یه سایت اختصاصی چقدر ؟تا چه مدت پشتیبانی انجام میدید؟
سلام وقتتون بخیر .. قیمت طراحی سایت با وردپرس سایت های اختصاصی به امکاناتی که شما نیاز دارید قیمت گذاری می شوند و معمولا از قیمت پایه 20 میلیون تومان شروع می شوند .. پشتیبانی مجموعه ما مادام العمر میباشد.
سلام میخواستم بدون تفاوت سایت وردپرسی با کد نویسی چیه ؟ و هزینه های سایت وردپرسی چرا پایین تر میباشد ؟
سلام .. تفاوت های زیادی دارند ولی اصلی ترین تفاوت تو هزینه طراحی سایت با وردپرس و کدنویسی میباشد که تعرفه های طراحی سایت با وردپرس خیلی پایین تر از کد نویسی میباشد .
سلام وقت بخیر
چرا قیمت طراحی در شرکت های مختلف اینقدر تفاوت قیمت داره؟