کاربران سایتهای وردپرسی به خدمات افزایش سرعت سایت نیازمند هستند. چون سرعت سایت یکی از عوامل مهمی است که باعث جذب کاربر و نگه داشتن آنها در وب سایت میشود. از این رو سرعت لود شدن سایت به یکی از مهمترین فاکتورها برای گوگل تبدیل شده است. چرا که گوگل توجه ویژهای به برطرف شدن نیازهای کاربران نشان میدهد و به آنها احترام میگذارد. موتور جستجوی گوگل به صورت رسمی اعلام کرده که یکی از عوامل مهم در سئو، سرعت لودینگ سایت است و در همین راستا الگوریتمهای گوناگونی طراحی کرده و روشهایی نیز برای افزایش سرعت سایت وردپرسی تعیین کرده است. در ادامه به علت کند بودن سایت وردپرس میپردازیم.
علت دیر لود شدن سایت وردپرس
آیا تاکنون به این فکر کردهاید که چرا سایر وب سایتها به سرعت بارگذاری میشوند، اما سرعت وب سایت شما کند است؟ کند بودن سرعت سایت یکی از مسائل مهمی میباشد که مالکان کسب و کارهای آنلاین و وب سایتها با آن دست و پنجه نرم میکنند. دیر لود شدن صفحات سایت میتواند باعث ناامیدی کاربران و در نهایت از دست دادن آنها شود. به علاوه این مشکل بر روی سئو سایت نیز تاثیر منفی خواهد داشت. در صورتی که تست سرعت سایت نشان داد که وب سایت شما سرعت لود شدن پایینی دارد، باید علل آن را ریشهیابی کنید. در ادامه به رایجترین علل کندی سایت اشاره میکنیم:
تصاویر بهینه نشده
معمولا تصاویر بهینه نشده دارای حجم زیادی هستند که منجر به کند شدن وب سایت میشوند. تصاویر با وضوح بالا در زمان آپلود، پهنای باند بسیار زیادی مصرف میکنند. بارگذاری تصاویر با اندازه بزرگ میتواند حجم سایتتان را افزایش دهد و صرف نظر از اینکه CMS شما از کدام نوع است، باعث افزایش زمان آپلود میشود. فرمت تصویر نیز یکی دیگر از علل دیر لود شدن وب سایت است. برای مثال تصاویر JPEG نسبت به دیگر فرمتها مانند GIF یا PNG اندازه کوچکتری دارند. طبیعتا اگر از تصاویر JPEG به جای سایر فرمتها استفاده شود، وب سایت شما با سرعت بالاتری لود خواهد شد.
اولین قدم برای حل مشکل دیر لود شدن سایت این است که فایل تصاویر را بررسی کنید. هر فایل و تصویری که حجم آن بیشتر از یک مگابایت باشد، نامناسب است و باید بهینه شود. علاوه بر این فرمت تصاویر را مورد ارزیابی قرار دهید و از JPEG به جای PNG استفاده کنید.
مشکلات جاوا اسکریپت
در دسترس بودن افزونههای JavaScript/jQuery باعث آسان شدن افزودن محتوای پویا به سایت است. با این وجود در صورتی که افزونهها و جاوا اسکریپت به درستی اجرا نشوند، باعث کند شدن سرعت لود صفحات سایت خواهند شد. بارگذاری، پردازش و اجرای جاوا اسکریپت و جیکوئری ممکن است کمی زمان ببرد. بنابراین اگر از چند درخواست APl برای دادههای آنها استفاده میکنید، این عمل ممکن است باعث تاخیر قابل توجهی در لود صفحات وب شود.
درخواستهای بیش از حد HTTP
لود یا بارگذاری فایلهای تصویری، CSS و جاوا اسکریپت میتوانند باعث افزایش درخواستهای HTTP شوند. زمانی که کاربر از وب سایت شما بازدید میکند، مرورگر تعدادی درخواست برای بارگیری فایلهای درخواست شده ارسال میکند. اگر تعداد و حجم این فایلها زیاد باشد، میتوانند سرعت بارگذاری سایت را کاهش دهند. از این رو برای جلوگیری از بروز این مشکل بهتر است تعداد فایلهای موجود در سایت را کاهش دهید و حجم فایلهای جاوا اسکریپت و CSS را کم کنید تا کاربران بتوانند سریعتر به وب سایت شما دسترسی پیدا کنند.
تبلیغات زیاد روی صفحه
تبلیغات نمایشی که با هدف کسب درآمد بر روی وب سایت شما قرار داده میشوند، میتوانند یکی از علل دیر لود شدن صفحات وب سایت شما باشند. قرار دادن تبلیغات یکی از روشهای پرسود برای کسب درآمد از وب سایتهای پربازدید است. اما این کار نباید به گونهای باشد که عملکرد سایت را به خطر بیندازد و تجربه کاربری نامناسبی برای مخاطبان ایجاد کند. اجازه ندهید تبلیغات بیش از حد باعث کندی سایت شما شوند. نمایش تبلیغات در وب سایت به این صورت است که مرورگر کاربر، درخواستی را برای سرور سایت شما ارسال میکند تا فایلهای تبلیغ بر روی سیستم او بارگذاری شوند. بنابراین در صورتی که تعداد تبلیغات زیاد باشند، درخواستها نیز افزایش مییابند و در نتیجه لود سایت را دچار کندی خواهند کرد. پس در نظر داشته باشید که محدود کردن تعداد تبلیغات منجر به بهبود عملکرد وب سایت شما میشود.
عدم استفاده از سرویس CDN
نبود شبکه توزیع محتوا یا همان CDN یکی از دلایل کندی سایت میباشد. در واقع CDN این وظیفه را به عهده دارد که به کاربر کمک کند تا با نزدیکترین سرور ارتباط بگیرد و محتوای سایت شما را به این شکل دریافت کند. برای مثال زمانی که یک صفحه را در مرورگر خود باز میکنید، مرورگر برای بارگذاری صفحه مورد نظر در ابتدا با سرور ارتباط برقرار میکند. در واقع شبکه توزیع محتوا، سرعت ارتباط بین سرور و مرورگر را افزایش میدهد. به بیانی دیگر، CDN روند بارگیری را تسریع میبخشد و با این کار به وب سایت شما کمک میکند؛ چون با کمک آن دادهها از کوتاهترین فاصله به کاربران ارسال میشوند.
از این رو پیشنهاد میشود که برای حل مشکل کندی پنل مدیریت وردپرس با اینترنت ملی، از شبکه توزیع محتوا استفاده کنید. سرویس CDN نوعی شبکه توزیع شده از سرورهای مستقل میباشد که در مکانهای جغرافیایی مختلف قرار گرفتهاند و میتوانند محتوای وب را به کاربران نشان دهند. بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربر، محتوای درخواستی او از نزدیکترین مرکز داده به سیستم کاربر ارسال میشود. در نتیجه زمان رفت و برگشت (RTT) به حداقل میرسد و کاربر محتوای درخواستی را در کوتاهترین زمان دریافت میکند.
به کار بردن سرویس هاستینگ مناسب
برای اینکه بتوان سایت شما را در فضای وب مشاهده کرد، باید از هاست استفاده کنید. به کار بردن هاست مناسب منجر به بهبود عملکرد وب سایت شما خواهد شد. گاهی اوقات دلیل پایین بودن سرعت لود، موارد ذکر شده نیست و به هاست سایت شما برمیگردد. خدماتی که شرکتهای هاستینگ مختلف ارائه میدهند با یکدیگر متفاوت هستند. برای اینکه بتوانید یک هاست مناسب تهیه کنید، باید نیازهای وب سایت خود را شناسایی کرده و با مقایسه ارائهدهندگان خدمات هاستینگ، معتبرترین شرکت را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که اگر از سرویس هاست بیکیفیت یا ارزان استفاده کنید، ممکن است کاربران خود را به دلیل پایین بودن سرعت لود سایت از دست بدهید. در نتیجه استفاده از سرویس هاست ناکارآمد، میتواند یکی از دلایل دیر لود شدن وب سایت باشد.
بهترین راهحل برای برطرف کردن کندی سایت یا جلوگیری از بروز این مشکل، استفاده از سرویس هاست معتبر و قابل اعتماد است. ممکن است این هاستها هزینه بیشتری برای شما به همراه داشته باشند، اما میتوانید از کیفیت آنها و بالا بودن سرعت وب سایتتان اطمینان حاصل کنید.